Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Bralno značko zagotovo poznate. Verjetno ste si v preteklih letih kakšno že prislužili. Kaj pa zlata bralna značka? Veste, kdo jo dobi?

Ste se kdaj  vprašali, koliko knjig so v devetih letih prebrali vsi pridni bralci? Vsako leto od 1. do 9. razreda si je treba izbrati in prebrati najmanj pet knjig. Če uporabimo malo osnovnega matematičnega znanja, lahko hitro izračunamo, da so vsi zlati značkarji v osnovni šoli prebrali vsaj 45 knjig. Ni malo!

Zlata bralna značka je je prav posebna nagrada devetošolcem, ki so ves čas osnovne šole pridno brali za bralno značko. Za trud in vestno branje so zato vsako leto nagrajeni.

 Sklepna prireditev Zlata bralka, zlati bralec je potekala 23. maja v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, ki je bil poln mladih bralcev, njihovih mentorjev in predstavnikov javnih institucij. Prireditev, na kateri so  počastili zlate bralke in bralce, ki zaključujejo osnovnošolsko pot, je  vodil priljubljeni prevajalec in komik Boštjan Gorenc – Pižama, ki je s svojo duhovitostjo in energijo popestril dogajanje. Na prireditvi je bilo tudi veliko govorov, nastopila sta tudi reparja Um & Kuna. Skupaj z urednicama Mladinske knjige so predstavili pesniško zbirko Mali črv Oto Lovra Matiča z ilustracijami Tomaža Lavriča. Knjigo bodo za nagrado prejeli najboljši bralci iz vse Slovenije in zamejstva, ki so vsa osnovnošolska leta brali za bralno značko.

Na naši šoli so v šolskem letu 2023/2024 Zlato bralno značko usvojili učenci:

 

 9. a

Anamarija Zupančič

Benjamin Ostrožnik

Gaber Sušnik

Hana Knez

Lara Brajer

Matija Guna

Matija Lavrin

Rok Omahne

Tjaša Podbregar

 

9. b

Aljaž Drnovšek

Aljaž Markelj

Ana Škrinjar

Anže Drnovšek

Bine Klopčič

Brin Osojnik

Ela Gobovc

Iva Martinčič

Katja Razpotnik

Klara Razpotnik

Nejc Klopčič

Nika Dežman

Vid Kovač

Zala Redl Kolar

Žan Veteršek

Žiga Grošelj 

Niko Sešlar

 

Vsem dobitnikom zlate bralne značke pa tudi ostalim vestnim bralcem za vložen trud iskreno čestitamo!

 

Dostopnost