Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si
Učenci podružnične šole Mlinše so v petek, 17. maja,  ob 17. uri ponovno prišli v šolo z namenom, da dan in noč preživijo v šoli. Učenci so si najprej v dvorani na Mlinšah ogledali lutkovno predstavo z animatronično marionetno lutko Robotnico, ki jo je upravljala robotska roka YASKI. Prav tako so si ogledali razstavo Magična narava ter razstavo enajstletnice Tie Mihevc, ki ustvarja iz naravnih materialov. Učenci so bili navdušeni, saj so si od blizu pogledali robotko in marionete. Sovrstnici Tii so zapeli ob rojstnem dnevu ter jo predstavili vsem zbranim v dvorani.
Učenci so nadaljevali noč v šoli, kjer so ustvarjali v različnih delavnicah. Plesali so, risali, reševali kviz, pripravljali večerjo … Po večerji so v temi s svetilkami odšli v šolski vrt, kjer so iskali zaklad. V šoli so med tem marljive kuharice pripravile posladek: palačinke in kompot. Sledilo je sedem športnih delavnic. Ekipa, ki je zmagala, si je za nagrado v telovadnici prva izbrala prostor za spanje.  Da ima noč svojo moč lahko potrdi skoraj 50 učencev, ki so poskušali zaspati ob branju knjig in poslušanju pravljic. Kljub aktivnostim, ki so potekale pozno v noč, so učenci zjutraj kmalu vstali. Pojedli so zajtrk in odšli na dvorišče, kjer je potekala jutranja telovadba, ples in igra. Polni lepih vtisov so ob 9. uri zjutraj odšli domov.
Učence so na pot dogodivščin popeljele Romana Poglajen (organizatorica), Marija Ribič, Irena R. Hriberšek, Tina Lesjak in učenke Eva Bašelj, Iva Martinčič, Ana Škrinjar in Katja Razpotnik.
Dostopnost