Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si
ČETRTEK, 26. 10. 2023
Danes v četrtek, 26. 10. 2023 je A razred imel orientacijo po Murski Soboti, kjer so spoznavali značilnosti Prekmurja. Pa poglejmo, kako so se imeli. 
Valentina: ‘Okej, najbolj zanimivo nam je bilo, da smo šli v trgovino.’
Mateja: ‘Bila sem v čudni skupini, lahko bi bilo bolje.’
Anja: ‘Slabo, ker nismo našli prave poti.’
Matic Premk: ‘Fajn.’
B razred je medtem imel lokostrelstvo in speedminton.
Potem smo imeli zelo okusno kosilo; dušena govedina, kruhov cmok in omaka. 
Potem smo imeli kratek pošitel in smo imeli zunaj na igrišču igre z žogo. A razred je najprej imel cirkuške spretnosti, kjer so se naučili novih trikov. B razred pa smo pričeli z ustvarjanjem z naravnimi materiali. Za večerjo smo imeli makarone s tuno. 
Kaj nas je danes najbolj nasmejalo?
Isobell: ‘Marcel.’
Anamari: ‘Murska Sobota ima talent.’
Tinkara Cukjati: ‘Marcel.’
Špela: ‘Marcel, žirija.’
Matevž Z. : ‘Talent Neje, Neže, Emili, Amadee in Tinkare L.’
Jaka: ‘Ko je Martin knjigo prebral v desetih sekundah.’
Miha: ‘Super je bilo z učiteljem Urhom.’
Valeria: ‘Marcel.’
Za konec pa smo naš obisk CŠODja zaključili z Murska Sobota ima talent in s plesom.
Neja Kralj in Tinkara Levičnik, 7. b

 

SREDA, 25. 10. 2023
Dopoldan smo se vsi čudili, saj smo izvedeli za igro diskgolf. V različne koše smo metali frizbije, ni bilo tako lahko zadeti koša. Medtem je A razred spoznal razne plese. Te smo mi odplesali že včeraj. Dve sošolki sta mi povedali svoje mnenje o plesu.
Špela M.: ‘Ni mi bil všeč del, ko smo hodili okoli in menjavali soplesalce.’
Anamari P.: ‘Bilo mi je sprejemljivo, ampak ne bi ponovila.’
Poizkusili smo tudi novo prekmursko jed bujto repo in seveda prekmursko gibanico.
A razred se je po počitku preizkusil v diskgolfu. Mi smo medtem zamesili testo, ga počakali, da je vzhajal, vmes pa izdelali še plakate o svojih pekarnah.
Na koncu smo testo spletli, takemu kruhu se reče perec.
Naučili smo se tudi malo prekmurščine, ker medtem nekateri niso poslušali, smo na koncu 15 minut sedeli v tišini. Pripravili smo se za spanje in šli spat.
Tinkara Cukjati, 7. b
TOREK, 24. 10. 2023
V torek smo se dopoldan zelo razgibali in namučili, saj smo A razred prekolesarili 30 km. Sledilo je okusno kosilo, saj smo jedli piščančji zrezek in riž po azijsko. Potem smo spoznali igro speedminton. Igra je podobna badmintonu, le loparji in žogice se malenkost razlikujejo. Izurili smo se tudi v lokostrelstvu. Potrebna je bila koncentracija in spretnost. Zvečer so nam postregli z bombetko in pleskavicami. Ko smo pojedli smo se pripravili za spanje in se podružili v skupnem prostoru. Vsi smo bili utrujeni, zato smo hitro popadali v postelje.
Anja Trepal, 7. a
PONEDELJEK, 23. 10. 2023
 
Danes smo se z avtobusom ob 8.00 odpravili proti Murski Soboti. Pot je bila v redu in v CŠOD smo prispeli ob 9.30. Potem smo pojedli malico in povedali so nam pravila v domu. Nato smo oblekli posteljnino in se razpakirali. Od 14.00 do 14.50 smo imeli igre z žogo. Sledila sta kolesarjenje in kuha po prekmursko. B razred je s kolesom naredil kar 30 kilometrov, A razred pa je pekel pletenice in naredil reklamo. Po večerji smo odšli na nočni sprehod, videli protestantsko cerkev, ter odšli spat.
Matevž Miklavčič, 7. b
Dostopnost