03 56 70 200 tajnistvo@osik.si
  1. 5. 2022, ob 17.00 uri, smo se nadarjeni učenci in mladi knjižničarji zbrali v šolski knjižnici. Težko pričakovana NOČ V KNJIŽNICI se je pričela in že od vsega začetka je bila polna zanimivih dogodivščin. Najprej smo se staršem predstavili s programom. Predstavili smo vse aktivnosti, ki smo jih v tem šolskem letu uspešno opravili, brali poezijo in zapeli nekaj pesmi. Po končanem programu pa so se starši preizkusili v reševanju miselnih nalog, ki so nam pomagale za dober začetek dela v delavnicah. Po uspešno rešenih nalogah smo jih pogostili z biskvitom, ki smo ga napekli učenci in naše mentorice. Nato pa so starši zadovoljni odšli domov, mi pa smo se odpravili na igrišče, kjer smo uživali v športnih igrah. Rahlo utrujeni smo se odpravili na večerjo.

Po večerji smo se razdelili v tri skupine. V glasbeni učilnici smo se preizkusili v znanju zlaganja hitrih lončkov, pripravili rep za zaključek BZ in se naučili Cup Song – ob pesmi smo s kozarci sestavili koreografijo. V knjižnici smo spoznavali kulinariko, turizem in legende po Sloveniji. Izdelali smo tudi plakate. V kemični učilnici pa smo ustvarjali in izdelovali različne dnevne kreme.

Znanje, ki smo ga pridobili v delavnicah, smo preverili v kvizu, ki je sledil. Zmagovalna skupina pa je dobil prednost pri najbolj zanimivi dejavnosti večera – iskanju skritega zaklada. Razdeljeni v skupine  smo morali rešiti rebus, da smo dobili vstopnico za pričetek tekmovanja iskanja skritega zaklada. Nato smo z lučkami po temni šoli reševali namige, ki so nas pripeljali do določenih učilnic, kjer so nas čakale naloge, ki smo jih morali rešiti, da smo lahko nadaljevali iskanje. Na koncu smo bili zmagovalci vsi. S skupnimi močmi smo našli zaklad, ki je bil skrit v šolski zbornici – velikanski čokoladni zajec in družabna igra Rubikova kocka. Zaklada smo bili vsi zelo veseli. Ker je bila ura že dve ponoči, smo si morali umiti zobe. Čas za umivanje je bil kar prekratek, zdelo se nam je, da nismo prav nič utrujeni. Nato pa smo se pripravili na spanje. Vzeli smo spalne vreče, naglavne svetilke in knjige ter odšli v telovadnico. Na blazinah smo se namestili v spalne vreče, si zaželeli prijetne sanje in s pomočjo baterij brali svoje knjige dokler nismo zaspali. Noč je bila zelo kratka, zbudili smo se približno ob 7.00 uri zjutraj, se še dolgo »crkljali«, poležavali in prebujali največje zaspance. Pojedli smo zajtrk, pospravili svoje stvari, zapisali še naše vtise, nato pa čokoladnemu zajcu slekli kožo in se pred odhodom domov še posladkali. Ob 9.30 uri smo odšli v objem svojih staršev, ki so nas nestrpno čakali pred šolo. Vedeli smo, da je pred nami dolg in naporen dan, pa nič zato, ker ga bomo tako ali tako prespali. Kaj pa »Noč v knjižnici 2022/2023?« Knjižničarka se smehlja in prikimava. Super!! Zagotovo pridemo!

Veseli knjižni ponočnjaki

Dostopnost