Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

 četrtek, 14. 12. 2023, smo se nadarjeni učenci in mladi knjižničarji udeležili pravljično in filmsko obarvanega popoldneva. V prvem delu smo sodelovali v pravljično ustvarjalnih delavnicah v prostorih Knjižnice Mleta Klopčiča. Ogledali smo si vse oddelke knjižnice, uživali ob poslušanju pravljice in pridno ustvarjali. V drugem delu pa smo si v KC Delavski dom Zagorje ogledali družinski celovečerni film z naslovom Medvedkov božični čudež.

Kratka vsebina filma:

Snežinke, dišeči mandlji in utripajoče lučke ustvarjajo popolno vzdušje na božičnem sejmu, kjer deklica Manca odkrije neverjetno skrivnost: na zgornji polici loterijske kabine je najbolj srčkan medvedek pravkar premaknil glavo in začel vohljati. Ker z njim začuti takojšnjo povezanost, si Manca ne more zamisliti boljše božične želje, kot to, da ga bo dobila, zato se odloči, da se ji bo izpolnila. Toda medvedek ima drugačne načrte… sanja o bogatem lastniku, ki mu lahko pokaže vse, kar svet ponuja. Ko pa medvedka odpeljejo v drvarnico, mu njegova nova najboljša prijateljica, ježka Olga, pomaga razumeti, kaj je v življenju zares pomembno…

Večer smo nadaljevali s sprehodom po pravljično okrašenem Zagorju in se povzpeli do starih rudarskih kolonij. Veliko smo izvedeli o delu in življenju rudarjev, kako je rudarjem veliko pomenilo tovarištvo, saj so bili odvisni drug od drugega in to se je kazalo tudi izven jame, saj so si med seboj vedno pomagali. Z vrha hriba smo opazovali tudi s tisoči lučkami razsvetljeno Zagorje.

Večer smo zaključili s slastnimi picami. Polni doživetij in dobre volje smo se vrnili domov.

Mladi knjižničarji

Dostopnost