Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Učenci 5. b so bili v tem šolskem letu vključeni v projekt Gozd in naravno okolje skozi otrokove oči. Zapisali so, zakaj se radi učijo v naravi, v gozdu, se tam družijo …

Zaradi tega, ker spoznavamo naravo, naravno okolje, gozd še na drugačen način, skozi način učenja in druženja. V tem okolju se učimo, sproščamo, zabavamo, družimo, pogovarjamo, raziskujemo, se več gibamo in hkrati smo na svežem zraku. Tak pouk je bolj zabaven,  zanimiv in hitro mine.   

Lara, Tya, Mila

Ker je v gozdu svež zrak, čas zelo hitro mine. Zunaj so tudi zelo prijetne sapice, poleti ni tako vroče, kot v zaprtih prostorih. V tem okolju smo bolj sproščeni, prostor je bolj odprt, obdaja nas narava, drevesa. V gozdu nas sprošča vonj dreves, žvrgolenje ptic. Tam si tudi zelo hitro naredimo poligon in se gibamo. Lahko raziskujemo in smo bolj svobodni kot v učilnici.

Katarina, Žana, Gal

Všeč nam je, ker je v naravi bolj svež zrak. V naravi je lepo, spremlja nas ptičje petje, žuborenje potoka, če je v bližini. Imamo drugačno tišino in mir, hkrati pa se umaknemo od mestnega hrupa. Sproščamo se, ker nas zunaj na drug način grejejo sončni žarki, nam dajejo energijo. Radi gremo ven, ker se več gibamo in čas veliko hitreje mine kot v učilnici. Zunaj smo manj pod stresom.

Jerca, Hana, Naja

Med učenjem smo radi zunaj, ker je svež zrak, ker je lepo, smo sredi narave, počutimo se bolje. Več imamo prostora, bolj je zabavno in sproščeno. Slišimo vodo, ptice, šumenje drevesnih krošenj.

Lili, Nik, Bor

Zunaj je svež zrak in boljše vzdušje. Smo sproščeni, se lahko pogovarjamo. Ko se lovimo, tečemo po travniku, ne po betonu in trdnih tleh, je občutek boljši. V gozdu se počutimo bolj svobodno, svobodno se tudi gibamo, vse je bolj zabavno, zanimivo, ustvarjalno, sproščeno, prijetno, všeč nam je žvrgolenje ptic.

Nejc, Anže, Aleš

Všeč nam je, ker smo na svežem zraku in se moramo na drugačen način zbrati za delo, ki ga moramo opraviti. Tam se radi igramo in učimo, ker je zunaj več prostora za igro in učenje.  V naravi se tudi lažje umirimo ter bolje opravimo naloge. Čas nam zelo hitro mine.

Miha, Žiga, Nika

Dostopnost