Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

23. maja so učenci matične šole nastopili v dvorani na Mlinšah z gledališko predstavo Škrat Kuzma dobi nagrado. Nastop je potekal v okviru krajevnega praznika, ki ga krajani obeležijo 24. maja. Poleg predstave so si gledalci lahko ogledali še razstavo Magična narava.

 

 

Učenci OŠ Ivana Kavčiča, Podružnične šole Mlinše so ob krajevnem prazniku krajevne skupnosti Mlinše – Kolovrat v dvorani na Mlinšah uprizorili gledališko predstavo Miška želi prijatelja. Nastopili so 27. maja. Dramsko besedilo je spisala Nina Mav Hrovat, režijo pa sta v sodelovanju izvedli Irena Ravnikar Hriberšek in Marija Ribič. Del scene je nastal izpod pridnih rok Maksa – Denisa Hriberška, za kostume pa je poskrbela mentorica Kulturnega vrtiljaka v sodelovanju s Kulturnim društvom Mlinše.

Miška si nadvse želi spoznati kakšnega novega prijatelja. Znajde se v stiski in za pomoč prosi kresničko, dihurja in krta. A na podlagi videza živalic, ki jih srečuje na svoji poti, zna o vsakem povedati kaj neprijaznega. Slednjič, še pravočasno, spozna, da štejejo geste in dejanja, ne pa videz …

Preobrat v zgodbi je logičen in poučen. Miška ugotovi, da le LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE, da mora s svojimi prijatelji ravnati spoštljivo in prijazno, če želi, da se ji še kdaj pridružijo ob čaju. Prav tako naj prijateljev ne bi izbirali glede na njihov videz, zato je to ena od pravljic, ki otroke uči spoštovanja, razumevanja in sprejemanja edinstvenosti posameznika.

Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi nastopa, mladim gledališčnikom pa iskrene čestitke za izvedeno igro. V kratkem nas čaka že nova uprizoritev.

Marija Ribič, Irena R. Hriberšek

 

Dostopnost