Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Narava je naša prihodnost« je bil naslov letošnjega 13. gledališkega srečanja podružničnih šol Slovenije, ki je potekalo 17. aprila 2024.

V okviru srečanj smo si v vseh teh letih ogledali kar 191 predstav, nastopilo pa je 55 podružnic. Da je gledališka igra v šolah močno prisotna, potrjuje tudi vedno večja udeležba na naših tradicionalnih gledaliških srečanjih, ki jih organiziramo letos na štirih lokacijah: na Mlinšah, Vrhu Svetih Treh Kraljev, Ribnem in Lazah. Namen srečanja je bil prikazati in vzpodbuditi pestro gledališko dejavnost na podružnicah, ki še kako pozitivno vpliva na razvoj naših otrok. Danes se je na različnih odrih istočasno odvilo 18 predstav.

V dvorani na Mlinšah so nastopile štiri gledališke skupine. Zagorska dolina zna bit’ zanimiva, so v avtorski igri Mance Pišek pripovedovali učenci Podružnične šole Šentlambert. Te vsebine se je še posebej razveselil župan Matjaž Švagan, ki je vse navzoče v dvorani lepo pozdravil. Sledila je predstava Zvezdica Zaspanka v izvedbi Podružnične šole Vrhpolje pri Moravčah. Učence je vodila Tina Kočevar. O pomenu prijateljstva so v igri Miška želi prijatelja spregovorili učenci Podružnične šole Mlinše pod mentorstvom Irene Ravnikar Hriberšek. Gledališko srečanje so zaokrožili učenci Podružnične šole Svibno in vsem navzočim s predstavo Rdeči paket podelili srečo in veselje. Ob avtorski igri Jolande Mohar so se vsi udeleženci srečanja razšli z željo, da se prihodnje leto ponovno vidijo.

Srečanja so se udeležili tudi vodja JSKD Zagorje ob Savi, Darko Vidic, ravnatelj Uroš Burgar, predsednik KD Mlinše, Drago Arh ter ostali gostje.

Hvala vsem, ki ste podprli današnje gledališko srečanje.

Organizatorici srečanja

Marija Ribič in Nataša Grošelj

Dostopnost