Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Devetošolci se te dni, ko se konec šolskega leta približuje s svetlobno hitrostjo, pogosto oziramo nazaj in se spominjamo (v glavnem) prijetnih trenutkov z naše poti, imenovane osnovna šola. Kar sedemnajst učencev in učenk si med svoje posebne dosežke zagotovo prištevamo tudi priznanje za zvestobo branju in bralni znački. Kot ponosni zlati bralci oziroma zlate bralke smo se tako v torek, 30. maja, ob 12. uri udeležili slovesne prireditve, ki jo Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS vsako leto organizira v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Priča smo bili zelo prijetnemu programu, ki ga je vodil in sooblikoval Boštjan Gorenc Pižama. Na svoj specifično duhoviti način se je v improvizirani dnevni sobi na dvoranskem odru pogovarjal z avtorjema letošnje darilne knjige za zlate bralce Kako razumeti svet. 50 abstraktnih izumov dr. Tino Bilban in Ivanom Mitrevskim. Slednja sta se pokazala kot enkratna sogovornika in prav zabavno je bilo slišati, kakšno pot sta prehodila od samih začetkov pa do končnega izdelka, tj. knjige, ki jo bomo vsekakor z veseljem prebrali in z njeno pomočjo rešili in razblinili marsikateri dvom, ki se nam bo porodil.

Organizatorji dogodka pa so poskrbeli, da je bila prireditev tudi prava glasbena poslastica, za katero je poskrbel raper Nipke, s katerim smo takoj našli skupni jezik. Skupaj z njim smo namreč prepevali, kako nas (mlade) »noben ne razume« in da »skp se mamo dobr«. Lotili smo se tudi globlje tematike in iskali recept, »kako živet popoln lajf«.

Karizmatični pevec nam je z zadnjimi verzi svoje najnovejše pesmi dal čudovito popotnico za pot, ki je pred nami, in jo z veseljem širimo naprej.

»Vedu sm, da obstaja. Učasih traja in če vrjameš, vedno najdeš svoj recept. Noben ga ne prodaja, ni tega dnarja, use, kar rabš, vedno skriva se u teb.«

Dostopnost