Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Utrinki

 

Počistimo iztrebke za svojimi pasjimi prijatelji

Ob letošnjem ekodnevu bo po ljubljanskih ekošolah v okviru Mestne občine Ljubljana tekla akcija Očistimo Ljubljano pasjih iztrebkov. Ker je puščanje pasjih iztrebkov problem v vseh krajih Slovenije, bodo akcijo ozaveščanja izpeljali tudi učenci naše Podružnične šole Mlinše.

Namen akcije je opozarjanje na problem, ki ga povzročajo neodgovorni lastniki psov, ki pasjih iztrebkov ne čistijo za svojimi štirinožnimi ljubljenčki. Posledica tega so nezadovoljni krajani, ki imajo majhne otroke, ki se radi igrajo na travi. Postopoma bi želeli spremeniti navade lastnikov psov, spremeniti njihov način razmišljanja o naravi, sokrajanih, dvigniti njihovo zavest in jih prepričati, da začnejo pobirati iztrebke za svojimi ljubljenčki.

Izvedli bomo tudi anketo, da ugotovimo stanje v naši okolici.

Anketa

Več o tem …

Kulturni dan: zaključek bralne značke
13. marec 2007

PRAVLJICE DANES 2007 – 10. pripovedovalski festival

Obiskali smo Slovenski etnografski muzej v Ljubljani in se udeležili Pripovedovalskega festivala PRAVLJICE DANES 2007, kjer smo si ogledali razstavo z naslovom “SEM” ter doživeli uro pravljic, ki so jih pripovedovali znani pravljičarji – umetniki pripovedovanja. Pripovedi slovenskih ljudskih pravljičarjev je zbral folklorist dr. Milko Matičetov. “Vse je mogoče, plesoči pečeni zajec ali sprehod po lepi in ravni poti, posuti s srebrnimi kamenčki…”

EKOSISTEM
DRUŠTVO ZA EKOLOGIJO IN ZDRAVJE, Trbovlje
drustvoekosistem@gmail.com
12. marec 2007

Tudi v tem šolskem letu je k nam na šolo prišel predstavnik Društva za ekologijo in zdravje. Vsi učenci so se zbrali v eni od učilnic, kjer jim je bilo zelo nazorno predstavljeno, kako se človek zaveda ekološke ogroženosti, kako skrbi za kvaliteto bivanja in okolje v katerem živi.

Učenci so ves čas z zanimanjem poslušali in sodelovali. Obnovili so tudi znanje, kaj vse škodljivo vpliva na kvaliteto vode, zraka in potem posledično tudi hrane. Ogledali so si prehrambeno piramido in jo razložili. Le ta je pomembna, ker se je potrebno v življenju zdravo prehranjevati, poleg tega pa je potrebno tudi zdravo živeti. To pa pomeni, da se je potrebno v prostem času ukvarjati s športom in biti čimveč zunaj na svežem zraku. Na koncu so si ogledali film o eko frajerjih, ki so se naučili pravilno ravnati z odpadki. Predavatelj jih je seznanil, kaj natančno sodi v posamezen zabojnik.

GASILSKI KVIZ
10. marec 2007

V soboto, 10. 3. 2007, je potekalo na naši šoli drugo tekmovanje v gasilskem kvizu. Prijavljenih je bilo kar 21 ekip, ki so tekmovale. Tekmovanje je organizirala Gasilska zveza Zagorje, prostor za kviz pa je pripravila naša šola. V vseh razredih in telovadnici so tekmovalci dokazovali svoje pridobljeno znanje in veščine. Naučili so se po tri različne vozle in pri tem prav vsi postali pravi mojstri. Sestavljali so tudi sestavljanko (puzzle) na kateri je bil upodobljen gasilski avto. Tekmovanje v telovadnici pa je potekalo podobno kot Male sive celice. Tekmovalci so izbirali med odgovori oz. zapisovali svoje odgovore. Eni so bili bolj uspešni, drugi malo manj. Vsi pa so na tekmovanju uživali in se sigurno naučili zelo veliko novega.

Po zaključenem tekmovanju so vse ekipe odšle na malico, nato pa na igrišče, kjer so se lahko sprostili in brez skrbi čakali na rezultate tekmovanja. Na razglasitvi rezultatov so bili vsi tekmovalci nekoliko neučakani, saj niso vedeli, kako uspešni so bili. Vedno pa je tako, da nekdo zmaga, drugi pa se bodo za zmago morali potruditi naslednjič. Domov so odšli dobre volje, saj so si nabrali eno novo izkušnjo več.

Nekaj fotografij.

Dostopnost