Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si
V sredo, 19. junija 2024, smo se osmošolci odpravili na zaključno ekskurzijo v Piran.
Najprej smo se z ladjico iz Portoroža odpeljali do Sečoveljskih solin, kjer smo izvedeli veliko o solinarstvu. Nato smo pluli do Pirana, kjer smo imeli prosti čas. Potem smo imeli izpred cerkve sv. Jurija lep razgled na mestece. Ko smo prišli nazaj do obale, so se nekateri učenci tudi kopali.
Imeli smo se zelo lepo, še posebej ko smo na ladjici poslušali glasbo.
Lia Laznik in Manca Cirar, 8. b
Med prostim časom smo raziskovali Piran, šli na sladoled (nekateri na večji obrok), obiskali čokoladnico, lokalne trgovinice … Res smo uživali, vsak na svoj način.
Sara Razpotnik, 8. a
Midve sva se imeli kul, no, odlično. Najbolj nama je bil všeč kavni sladoled in ogled solin. Kupili sva si ogrlici in sončna očala. Medtem ko so  se nekateri kopali, sva šli na jabolčni sok.
Ema Brvar, 8. b,  in Zala Ule, 8. a
Zelo je bilo dobro.
Ažbe Zupančič, 8. a
Najprej smo se z absolutno fantastičnim avtobusom pripeljali v prijeten Portorož. Tam nas je pričakal vrhunski vodič, ki nam je ob veličastni vožnji s še lepšim pogledom na mokro morje povedal dejstva o slanih solinah.  Ko smo prispeli do sijajnih solin, smo o njih izvedeli še več. Med vožnjo v Piran smo na lepi ladjici peli prelepe poletne pesmi. Potem smo imeli malo prijetnega prostega časa. Pogumni popotniki so se odločili, da se bodo kopali. Na poti nazaj na idealne Izlake so nekateri zasanjano zaspali.
(So vam všeč najine aliteracije?)
Lili Sešlar, 8. a, in Maša Udovič, 8. b
Dostopnost