Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

V sredo, 10. maja 2023, smo na šoli izpeljali zaključek bralne značke. Obiskala nas je Anja Štefan – pesnica, pisateljica in, kot so zapisali v Društvu slovenskih pisateljev, ena najpomembnejših pripovedovalk, ki je s svojimi nastopi bistveno vplivala na uveljavitev in razmah pripovedovalske umetnosti v Sloveniji. Anja Štefan se je podpisala pod številne pesmi, uganke, pravljice, priredbe ljudskih pripovedi, prevode in dramatizacije za lutkovno gledališče. Je prejemnica številnih nagrad, ki jih podeljujejo za dosežke na področju otroške in mladinske literature, ter nagrade Prešernovega sklada leta 2022. Učence matične šole in podružnične šole, ki so v letošnjem šolskem letu uspešno opravili bralno značko, je z delčkom svojega ustvarjanja popeljala v igrivi svet ugank, pesmi in pravljic.

 Bralno značko je uspešno opravilo 283 učencev. Zlato priznanje za devetletno branje in usvojeno BZ pa 17 učencev.

 Da je bilo druženje nepozabno, so povedali učenci, saj jih je pesnica in pisateljica s svojim nastopom, toplino in z mnogimi talenti, ki jih ima (doživeto pripovedovanje pravljic, petje, dramatizacija, sposobnost motivacije…), naravnost očarala in navdušila.

Hvala mentoricam, ki so vse leto učence vzpodbujale k branju in čestitke vsem učencem, ki so opravili bralno značko. Še naprej uživajte v dobrih zgodbah, ki vedno sprostijo, raznežijo, navdihujejo in nam razširjajo obzorja.

 Romana Poglajen, knjižničarka

Dostopnost