Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si
Četrtek, 6. 10. 2022
Teden gre počasi h koncu, dejavnosti tukaj pa so vse bolj zanimive. Danes dopoldne smo se preizkusili v veslanju kajakov. Odlično nam je šlo, le tu in tam smo oplazili kakšno grmovje. V popoldanskem času smo se naučili nekaj osnov preživetja v naravi in poskusili sami zanetiti ogenj – nekaterim je to tudi uspelo 🙂. Nato smo se prelevili v kuharje in peke ter pripravili hrenovke in kruh za peko na žerjavici ter spekli buhteljne z marmelado in nutelo. Zvečer smo skupaj zakurili taborni ogenj, si pripravili žerjavico in se lotili pečenja hrenovk. Bile so odlične, še bolj slastni pa so bili naši buhteljni. Zadnji večer se je tako zaključil res zabavno, tudi s plesom ob tabornem ognju.
Sreda, 5. 10. 2022
Že smo sredi tedna, čas tukaj res hitro beži, saj se ves čas nekaj dogaja. Danes smo se sprehodili do Cerkniškega jezera, izvedeli o njem marsikaj zanimivega, tudi legendo o njegovem nastanku. V popoldanskem času pa smo se podali na učno pot od Kotla do Tkalca jame. Po poti smo izvedeli spet veliko novega o kraškem svetu, vmes pa smo se šli tudi številne zabavne igre. Po prihodu v dom smo se na igrišču zabavali ob glasbi. Sledila je spet odlična večerja, nato pa večer komedije. Do solz smo se nasmejali, nato pa z novimi lepimi spomini popadali v postelje.

Torek, 4. 10. 2023

Današnji dan je bil poln aktivnosti. Po zajtrku smo se odpravili na pohod do jame udornice (Unška koliševka), do nje smo deloma prišli tudi po podzemnih vojaških rovih. V popoldanskem času smo si ogledali še Zelške jame, slišali nekaj legend o njih, se sprehodili po naravnem mostu in opazovali lep kraški svet okoli nas. Zvečer smo se zabavali ob štafetnih igrah.

Ponedeljek, 3. 10. 2022

Prispeli smo v CŠOD Rak in že prvi dan se je veliko dogajalo. Vselili smo se v sobe, nato smo se v prečudovitem vremenu lotili različnih športov: košarke, namiznega tenisa, metanja frizbija, nogometa in še kaj. Po dobrem kosilu nas je čakalo več dejavnosti: lokostrelstvo, spoznali smo veliko dejstev o živalih, ki živijo v naših gozdovih ter v gozdu smo nastavili kamero, s katero upamo, da do konca tedna posnamemo kakšnega prebivalca okoliških gozdov. Vse te dejavnosti so nas dodobra utrudile, zato je prijala slastna večerja. Po njej pa smo se odpravili še na nočni sprehod z lučkami. Prijetno utrujeni smo popadali v postelje.

Dostopnost