Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Za mladimi gledališčniki Zasavskega čudeža je že kar nekaj uspešnih nastopov. Igra je nastala po knjigi avtorice Jasne Dvornik. Za režijo predstave sta poskrbeli Jasna Dvornik in Marija Ribič. K sodelovanju sta povabili še ostale učitelje in učence, ki so poskrbeli za sceno, plesno koreografijo in rekvizite. V nekatere prizore se je vključil tudi kulturni vrtiljak učencev PŠ Mlinše, ki deluje pod vodstvom Irene R. Hriberšek. Skupaj zmoremo več in premikamo gore, če je treba, je bil moto te predstave.

V Zagorju so 28. novembra učenci nastopili pred strokovno ocenjevalko in si prislužili naslednje mnenje.

»Učenci OŠ Ivana Kavčiča in PŠ Mlinše ste za letošnjo produkcijo na oder postavili avtorsko delo Jasne Dvornik Zasavski čudež, v katerem ste odlično prepletli lokalne zasavske značilnosti, pomembne osebnosti iz sveta športa (Peter Kauzer, Primož Roglič) ter bajeslovne like (rudniški škrat Perkmandelc in vilinke Zagorčica, Trbovčica in Hrastica). Predstava, z več kot dvajsetimi nastopajočimi in velikim številom prizorov, se lepo prepleta, saj jo povezuje glasba domačih zasavskih skupin.

Zelo bi vas pohvalila govorno, saj ste bili jasni, glasni in artikulirani. Prav tako se mi zdi, da vam je k naravnemu in življenjskemu govoru veliko prispevala uporaba zasavskega žargona. Kljub obsežnim dimenzijam zagorskega odra ste se v prostoru dobro znašli, se mu prilagodili in ga v celoti uporabljali.

Uprizoritev ste odlično popestrili s plesnimi vložki in lepo likovno zasnovo. Ves čas predstave je vidno, da je bilo vanjo vloženo ogromno truda, idej in vaje. Sploh spremembe med prizori, med katerimi na oder prinašate dele scenografije, so izpeljane zelo domišljeno. So del predstave in igralci, ki pripravijo sceno, takoj nato postanejo del prizora.

Poleg suverenih glavnih igralk in usklajene skupinske igre ter koreografij bi pohvalila še Perkmandelca, ki je zelo suvereno komuniciral z občinstvom, kar se mi zdi za otroke, ki niso vajeni nastopanja, kar težka naloga.

Še enkrat vam čestitam za domiselno in kreativno predstavo in vam želim še veliko ponovitev ter uspešnih novih gledaliških podvigov.«            (Ana Ruter)

 

  1. decembra so učenci zaigrali pred zagorskimi učenci in nekaterimi skupinami vrtca. Zaključno predstavo v letošnjem letu so še isti dan pripravili v dvorani na Mlinšah, kjer so potekale popoldanske vaje in kjer so si izposodili nekatere rekvizite.

Iskrene čestitke vsem zaslužnim Zasavskega čudeža.

Dostopnost