Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Naši učenci so uspešni tudi pri izvenšolskih dejavnostih. Člani Pon-Do-Kwana Izlake so zopet posegli po najvišjih mestih.

Vsem iskrene čestitke za dosežen uspeh.

Kolektiv OŠ Ivana Kavčiča

“V minulem tednu od 28. 8. do 2. 9. 2023, se je v turškem Istanbulu odvijalo Evropsko prvenstvo za kadete in mladince.

Naši reprezentantje Klemen Pograjc, Tomi Sešlar, Anaya Gaja Vozel, Niko Sešlar in Eva Hribar so z reprezentančnim trenerjem Srečkom Rozmanom več kot dostojno zastopali slovenske barve v reprezentanci Kickboxing zveze Slovenije ter barve domačega kluba Pon-Do-Kwan Izlake.

Rezultati so bili odlični:EVA HRIBAR je po suverenih borbah v kvalifikacijah, in zmagah z 10 točkami razlike, v polfinalu bila boj do zadnjega in si priborila zmago v zadnjih sekundah proti Madžarki. To je pomenilo nastop v finalu, kjer smo bili priča izjemno taktični borbi proti Hrvatici. V ključnih trenutkih je ohranila zbranost in kaznovala vse napake nasprotnice. Tako si je po lanskem naslovu svetovne prvakinje, dodala še Evropski naziv v kategoriji starejših kadetinj do 46 kilogramov.

 Za ANAYO GAJO VOZEL, je bil to krstni nastop za reprezentanco, ki ga je opravila kot že prekaljena borka. V četrtfinalu je po težki borbi premagala borko iz Belgije. V polfinalu pa ji je nasproti stala Grkinja, ki jo je Anaya presenetila z zmago s predčasnim koncem. Ni se ustrašila Italijanke, ki ji je zelo dobro parirala. Na koncu se ni izšlo po njenih željah, in tako si je nadela zasluženo srebrno medaljo v kategoriji starejših kadetinj do 65 kilogramov.

KLEMEN POGRAJC je kot 3. nosilec v kategoriji mladincev do 74 kilogramov udarno začel prvenstvo. V prvem krogu je premagal španca z največjo možno razliko. Sledil je Grk, ki se je dobro upiral, vendar je bil Klemen enostavno premočan. V polfinalu pa je Klemen po napeti borbi izgubil z znancem iz Bulgarije. Osvojil je odličje bronaste barve.

NIKO SEŠLAR je bil v kategoriji starejših kadetov do 47 kilogramov izjemno motiviran v prvem kolu, kjer je premagal borca iz Grčije. Sledil je nasprotnik iz Madžarske, ki pa mu je kljub borbenosti moral priznati premoč. 

TOMIJU SEŠLAR, se borba v prvem kolu kategorije mladincev do 69 kilogramov ni iztekla po željah. Nekdanji kadetski Evropski podprvak je klonil proti Italijanskemu borcu in tako je bilo prvenstvo zanj končano.

 Vse čestitke mladim borcem za prikazano – trdo delo, tudi med poletnimi “počitnicami” , saj se je za nekatere res poplačalo in so počitnice postale čas za nove zmage!

V ponedeljek 4. 9. 2023, pa vabljeni ob 17.45  v telovadnico OŠ Izlake, da skupaj pričakamo, pozdravimo in čestitamo, vsem našim udeležencem Evropskega prvenstva, s prvakinjo na čelu.” 

 

Dostopnost