Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

V okviru projekta Korak k Sončku smo se učenci podružnične šole Mlinše, v sredo, 22. 2. 2023, odpravili na obisk v Varstveno delovni center Zasavje v Zagorju (VDC). Na obisk smo prišli z namenom, da spoznamo ljudi, ki tudi  v odrasli dobi potrebujejo veliko pomoči in podpore, in da razbijemo nekatere predsodke, ki se tu in tam naselijo med nas.

Dočakali smo topel sprejem. Varovanci so nam ob zvokih kitare zapeli in zaplesali. Tudi mi smo jim zapeli pesem Poj z menoj, nato pa smo pesem Ko si srečen zapeli vsi skupaj. Prijazno osebje nam je pripravilo številne aktivnosti. Učenci so se razdeljeni po skupinah pomešali med uporabnike in sodelovali v družabnih igrah, pomagali so pri sestavljanju komponent v delavnici. Izvedeli so, da se v VDC-ju veliko dogaja. Uporabniki urejajo bližnjo okolico, izvajajo dela po pogodbah, skrbijo za lasten vrtiček in rože, sproščajo se ob jogi in masaži. Nekatere svoje izdelke ponujajo v trgovinici. Urejeno imajo tudi spletno prodajo izdelkov za vse priložnosti.

Če je bilo na začetku med nekaterimi učenci prisotno še nekoliko nelagodja pred srečanjem z drugačnostjo, smo se na koncu poslovili kot pravi prijatelji.

Vsem v VDC-ju se zahvaljujemo za gostoljubnost.

Dostopnost