Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Učenci in učitelji OŠ Ivana Kavčiča iz Izlak ter podružnice Mlinše smo se pridružili projektu Srčna pisma za male borce. Projekt organizira Društvo Viljem Julijan, društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi.   

Projekt »Srčna pisma za male borce« je namenjen podpori otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam. Sodelovalo je 9 učiteljic in okoli 100 učencev. Napisali smo nekaj več kot 300 pisem. Pisma je prejelo 35 otrok z redkimi boleznimi. Ob prebiranju njihovih življenjskih zgodb je včasih marsikdo ostal brez besed. Začutili smo njihovo stisko, a hkrati pogum ter upanje, ki jih imajo ob premagovanju bolezenskih težav. 

https://viljem-julijan.si/srcnapisma/ 

Izpisali smo nekaj misli, ki so jih malim borcem napisali naši učitelji in učenci. 

“…Tebi in tvoji družini bi rada vlila upanje, moč, energijo in ljubezen, da boste uspešno premagovali vse ovire. Z mojimi prvošolci bi ti rada na svoj način pričarala iskrice v očeh. Ali veš, da pravi super junaki živijo v srcih tistih, ki bijejo hude bitke? In ravno tak SUPER JUNAK si TI! 

Pogumno naprej, veliki borec! Z vami, s teboj in s tvojo družino, smo v mislih. Pošiljamo vam upanje, pozitivno energijo. 

Vztrajajte!” 

 “Imaš zelo lepo ime. V šoli smo se pogovarjali o boleznih in na spletni strani sem videla tvojo sliko. Takoj sem vedela, da ti moram pisati. Želim ti napisati nekaj spodbudnih besed. Nikoli ne obupaj, ker za dežjem vedno posije sonce. Ko ti bo najtežje, se spomni na vse lepe stvari, ki si jih doživela …  

Pošiljam ti velik objem prijateljstva.” 

 “Želim ti veliko sreče, izpolnjenih želja, veselja, zdravja in lepih trenutkov z družino. S tem pismom bi ti rada polepšala dan. Vesela sem, da ti  lahko kaj napišem. Upam, da se ti bo potem na obraz  prikradel nasmeh. Izgledaš zelo nasmejan deček in vsak dan poln energije … Upam, da si dobil veliko lepih pisem. Čeprav je tvoja bolezen neozdravljiva, bi si želela, da bi se pozdravil. Verjamem vate in še naprej ostani tako nasmejan in pozitiven fant …”  

Z vključitvijo v ta projekt smo ponovno dokazali, da imamo SRČNE učence in učitelje. Hvala.

Koordinatorica projekta, Marija Ribič

Dostopnost