Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Učenci PŠ Mlinše so  uspešno opravili čistilno akcijo v okolici šole. Akcija je potekala v petek, 24. marca 2023. K sodelovanju smo povabili tudi starše ter stare starše in kar nekaj se jih je odzvalo našemu povabilu. Učenci so sodelovali z navdušenjem in zagnanostjo ter zbrali kar nekaj smeti in odpadkov iz okolice šole. S tem so pokazali svojo skrb in odgovornost do okolja ter poskrbeli za čistejše in bolj urejeno okolje.

Veseli smo, da imamo tako skrbne in odgovorne učence ter upamo, da bo njihovo dejanje spodbudilo tudi druge k čim večjemu spoštovanju okolice.

 Vključili smo se tudi v projekt Čebelarske zveze Slovenije in posadili ter posejali nekaj medovitih rastlin. Medovite rastline omogočajo pašo in preživetje čebelam ter drugim opraševalcem, ki so ključni za ohranitev narave za prihodnje rodove. Če bomo poskrbeli za preživetje čebel in drugih opraševalcev, bomo poskrbeli za preživetje človeštva. Ob brežini potoka smo posadili dve češnji in nekaj malin. Posejali smo hokaido buče, asimino, krešo, rdečo papriko. V visoko gredo ob šoli smo položili tudi semenske kroglice, ki smo jih v začetku šolskega leta izdelali s pomočjo zeliščark v Vrtu tete Johance. Uredili in opleli smo tudi oba skalnjaka ob šoli. Učenci so spoznali pripomočke za sajenje, kako se pripravi mešanica zemlje, izkoplje luknja in posadi sadika. Bili so zelo navdušeni in dogovorili smo se, da bomo rastline opazovali skozi vse letne čase in spremljali njihovo rast.

Za sadike se zahvaljujemo Občini Zagorje ob Savi, Eko drevesnici Ocepek in Čebelarski zvezi Slovenije.

Ob tem se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki ste nam priskočili na pomoč. Skupaj smo dokazali, da nam ni vseeno za izgled našega kraja in naše šole.

Nekaj utrinkov naše akcije si lahko ogledate v galeriji.

 

Dostopnost