Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

V okviru književne vzgoje smo se v mesecu decembru veliko pogovarjali o osamljenosti, poslušali pravljice in se strinjali, kako neprecenljivo bi bilo v prazničnih dneh z našimi narisanimi in napisanimi pozdravi okrasiti osebne kotičke ter pobožati osamljeno dušo varovancev zasavskih domov.

Zato smo pošteno zavihali rokave in oboroženi z ustvarjalnim navdihom pripravili številne izdelke. Vse z mislijo na naše babice, dedke in starejše ljudi brez svojcev v domovih starejših. Vse izdelke smo razposlali med domove za starejše občane na Izlakah, v Hrastniku in Trbovljah v upanju, da so pisma, risbice in voščila vsaj za kratek trenutek pogrela njihova srca, prižgala žarek otroške sreče v njihovih očeh in prikradla nasmeh na lica.

V torek, 20. 12. 2022 pa smo mladi knjižničarji in pevci otroškega pevskega zbora obiskali stanovalce doma starejših občanov Polde Eberl-Jamski in jim s pesmijo, branjem pesmi in pravljic ter igranjem na harmoniko in kitaro zaželi vesele praznike. Izročili pa smo jim tudi pisma, ki so jih učenci naše šole pisali z veliko ljubeznijo zanje.

Dostopnost