Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Petek: Vožnja z ladjico in ogled Sečoveljskih solin.

Četrtek: Zjutraj smo odšli na daljši sprehod proti Strunjanu. Tam smo si na hitro ogledali Strunjanske soline in Mesečev zaliv. Pot smo nadaljevali po trasi Parenzane proti Portorožu. Tam smo si lahko sami ogledali mesto. Iz Portoroža smo odšli nazaj v dom, kjer smo imeli kosilo. Po kosilu smo imeli morsko biologijo 2, kjer smo izvedeli vse o algah. Preizkusili smo se tudi v pripravljanju školjk, katere so bile res okusne. Po večerji smo imeli veliki ples, na katerem smo se vsi zabavali. Nato pa smo na žalost morali oditi spat.

Lara, Hana, Nina, Tjaša

Sreda: Zjutraj smo se zbudili in odšli na jutranjo telovadbo. Šli smo na krajši sprehod okrog jezera. Potem smo se vrnili v dom na zajtrk. Na izbiro smo imeli kosmiče z mlekom, , namaze in kruh. Ko smo pojedli smo šli pospraviti in urediti sobe. Kasneje smo se po skupinah zbrali v jedilnici. Dobili smo navodila in učne liste, ter se odpravili na orientacijski pohod. Bilo je zanimivo in poučno. Pa še razmigali smo se malo. V sklopu pohoda smo uporabljali splošno znanje, izmeriti smo morali tlak, vlažnost zraka, temperaturo vode in zraka in ph različnih raztopin. Nato smo imeli prosti čas ter kosilo. Jedli smo pečenko, mlince in panakoto. Po kosilu smo imeli nekaj časa za počitek, nato usmerjen prosti čas. Nekateri pogumneži so si upali namakati noge v morju. Kasneje smo se naučili nordijske hoje in odšli na krajši sprehod. Brez ribarjenja na morju ne gre. Ujeli smo štiri ribe. Seveda smo jih izpustili nazaj v morje. Ribarili smo s čudovitim pogledom na Triglav in vzhajajočo luno. V jedilnico smo imeli tudi predstavitev ribištva nekoč in danes. Po večerji smo zapeli slavljencema in zaplesali ob harmoniki. Nato smo nekateri izdelali okraske in okrasili jelko. Drugi pa so igrali namizni tenis in košarko. Na žalost smo morali malo prej spat, ker bo jutri nov naporen dan.

Zala, Katja, Ana, Nika

Torek: Ob 7.15 smo se zbudili in odšli na jutranjo telovadbo. Za tem smo imeli zajtrk. Po tem smo se uredili in se odpravili v Piran. Tam smo si ogledali cerkev sv. Jurija, Tartinijev trg in rt Madona. Šli smo tudi v akvarij. Peš smo se vrnili v dom Breženka in imeli kosilo. Po kosilu smo imeli prosti čas zunaj. Sledilo je raziskovanje morske biologije in jezer v Fiesi. Potem smo imeli prosti čas in večerjo. Po večerji smo igrali tombolo, imeli turnir v namiznem tenisu ter peli in plesali ob zvoku harmonik.

Iva, Klara, Ela

Ponedeljek: končno smo prispeli na dolgo čakajočo tedensko šolo v naravi. Ob prihodu nas je pozdravil sonček. Hitro smo se namestili po sobah, spoznali Hišni red, pojedli kosilo, ter se odpravili prvim dogodivščinam naproti. Sprehajali smo se po Fiesi in spoznavali sredozemske rastline. Preizkusili smo se tudi v lokostrelstvu. Po večerji smo se sprehodili do Pirana in občudovali praznično osvetlitev. Tudi manjša ploha dežja nas ni zmotila. Dan je bil zanimiv. Komaj že kakamo jutrišnje dogodivščine.

Malo tukaj malo tam:

Obveščamo, da so osmošolci srečno prispeli v CŠOD.

 

 

Vodstvo šole

Dostopnost