Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Vse se zgodi enkrat prvič. Tudi to, da smo učenci OŠ Ivana Kavčiča 5. aprila v Kulturnem domu Izlake praznike mamic, očkov, pomladnega prebujanja in ljubezni praznovali v mesecu velikonočnih zajčkov. Da je ne glede na čas pravzaprav toliko priložnosti, da iskreno delimo ljubezen, je bilo glavno sporočilo, ki so ga s prireditvijo Radi vas imamo želeli vsem krajanom Izlak predati naši učenci.

Zavedajoč se ključnega pomena sodelovanja smo pripravili pester program, ki je združil kar štiri generacije nastopajočih. V medgeneracijskem sodelovanju so učenci knjižničarskega krožka pripravili recital pesmi in kratkih odlomkov iz del slovenskih avtorjev, obiskovalci pa so lahko prisluhnili tudi šolskima otroškemu ter mladinskemu zboru in pevski skupini Klasek. Nekaj pesmi so zapeli ločeno, v kar štirih pa so združili svojo ljubezen do glasbe in navdušili vse prisotne v dvorani. Tako zelo, da so obiskovalci zadnjo pesem Mamica je kakor zarja zapeli skupaj z vsemi nastopajočimi in sporočilo učencev je bilo doseženo.

V želji, da bi bila prireditev zares posebna in enkratna, so obiskovalci namesto klasičnih vstopnic prejeli lično izdelane lesene srčke, ki so jih s skupnimi močmi in z ogromno ljubezni izdelali učenci neobveznih izbirnih predmetov umetnost in tehnika.

Kulturni program na odru je dodobra pogrel srca tako nastopajočih kot obiskovalcev prireditve, po koncu katere pa so nas s svojimi dobrotami pogostile še članice Društva kmetic, žena in deklet na podeželju Izlake – Mlinše – Kolovrat.

Dostopnost