Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

V sredo, 19. 4. 2023 se je v Kulturnem domu na Mlinšah odvijalo 12. gledališko srečanje podružničnih šol, ki vsa leta poteka pod okriljem Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije.  

Čemu in kdaj se je rodila ideja o tem srečanju? Ideja o gledališkem druženju podružnic se je porodila na Mlinšah, ko sta PŠ Mlinše in PŠ Šentlambert pod okriljem Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije leta 2009 organizirali strokovni posvet na temo Ohranjanje kulturne dediščine na gledališkem odru. Prvih pet gledaliških srečanj se je odvijalo le na Mlinšah. Zaradi velikega odziva šol smo 6. srečanje razširili še na dve lokaciji, na Vrh Svetih Treh Kraljev in v Ribno. 11. od 12. srečanj se je za naše območje izvedlo na Mlinšah, le 11. gledališko srečanje se je odvilo v Trbovljah. Na vseh lokacijah se je v 12. letih odvilo 190 gledaliških predstav, od tega 99 na Mlinšah. 

Gledališko srečanje na Mlinšah organizirata Podružnična šola Mlinše ter Podružnična šola Šentlambert. Smo dokaz, da v naši občini znamo sodelovati tudi na šolskem področju. 

Letošnje leto se je srečanja na Mlinšah udeležilo 5 gledaliških skupin podružničnih šol: Mlinše, Šentlambert, Vrhpolje, Pristava pri Mestinju in Svibno. Na ostalih dveh lokacijah pa se je predstavilo še 11 skupin.

Gledališke predstave

Predstave so si ogledali tudi učenci podružnične šole Mlinše, učenci od 1. do 4. razreda matične šole in otroci vrtca Mlinše. Med predstavami je v podružnični šoli Mlinše potekalo druženje učencev matične ter podružnične šole.

Za podporo pri organizaciji letošnjega srečanja na Mlinšah se zahvaljujemo Kulturnemu društvu Mlinše, Občini Zagorje ob Savi ter JSKD OI Zagorje ob Savi. 

Marija Ribič in Nataša Grošelj, organizatorici srečanja

Dostopnost