V petek, 15. 11. 2024 smo se razveselili našega naj zajtrka – Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Na mizah je dišala slovenska, lokalna hrana, večinoma kar iz naše Zagorske doline in hrbov, ki jo obdajajo. Uživali smo v mleku izpod Čemšeniške planine (kmetija Virant, pr Grivc), medu čebelarstva Pikelj, kruhu iz krušne peči Ravnikar, kakovostnemu slovenskemu maslu in ekoloških Topaz jabolkih.
In ker se po zajtrku dan pozna, smo se imeli lepo tudi v nadaljevanju pouka. Pridružili so se nam gostje – lokalni ponudniki ga. in g. Pikelj, g. Anže Borišek in g. Franci Lazar iz čebelarske zveze. Bilo je aktivno, saj smo se pogovarjali o pomenu zajtrka, prednosti lokalno pridelanih živil, pomenu kmetijstva in čebelarstva in kmetijstva ter nasploh o zdravem načinu življenja. Nadeli smo si čebelarske klobuke, poskusili slastne medenjake in zagrizli v sočna slovenska jabolka. Dan smo popestrili tudi z zvokom harmonike in petjem pesmi Lojzeta Slaka, Čebelar.
Na Mlinšah se je učencem pridružil čebelar g. Jože Smrkolj.
V Podružnični šoli Mlinše: