03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Konec meseca maja je na našli šoli potekal Teden umetnosti v šoli  (od 23. do 29. maja) z naslovom: Umetnost, okolje in človek.

Učenke Likovnega snovanja III so poslikale steno pri vhodu v šolo. Idejna mojstrica izbranega motiva Brigita Lavrač iz 9. b je zapisala takole: Slika prikazuje znanje, ki izhaja iz knjige in gre v svet. Šola nas uči spoštovanja, ljubezni do sveta in narave. Ježka sta prijatelja in skupaj raznašata znanje po svetu. Gosenica in metulj prikazujeta, kako se razvijemo in odraščamo skozi šolska leta. Zvezd je devet in predstavljajo devet razredov. Notno črtovje prikazuje harmonijo, ki je v svetu. Če svet pogledamo iz drugega zornega kota, je lahko zelo lep.

Poleg poslikave so dekleta med drevesi pred šolo ustvarila tudi prostorsko tvorbo – preplet nitk, ki je služila razstavi likovnih izdelkov učencev naše šole, ki so jo učenci skupaj z mentoricami vsak dan menjali. Na ogled so bila risarska, slikarska, grafična ter kiparska dela, ki so nastala tekom šolskega leta. 

Tudi na podružnični šoli Mlinše so v sklopu Tedna umetnosti razstavili ustvarjene likovne izdelke učencev od prvega do četrtega razreda ter kreativna dela otrok, ki obiskujejo vrtec.

Pohvala vsem učencem in mentoricam za sodelovanje, ves trud in čudovit prispevek umetnosti na naši šoli.

 😊

Tina Lesjak 

Dostopnost