03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

V petek smo imeli na šoli športni dan. Športno društvo Izlake je v sodelovanju s šolo in pod pokroviteljstvom Občine Zagorje ob Savi pripravilo prireditev VETER V LASEH – S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI, ki je eden izmed projektov Športne Unije Slovenija in poteka že 20. leto.

Osrednja cilja akcije, ki je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam, sta širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Menim, da nam je to uspelo.

Učenci predmetne stopnje so se preskusili v nogometu, odbojki, teku na 300m, skoku v daljino, suvanju krogle in spretnostnemu poligonu. Ogledali so si tudi navdihujoče športne filmčke. Obiskal nas je Mitja Duh, ambasador dobre volje, ki je učence pritegnil s svojo osebno izkušnjo in jih posvaril pred pastmi pubertete. Zaželel jim je, naj se raje posvetijo kreativnosti, športu, kulturi ali tistemu, kar čutijo v srcu in naj se izogibajo hudičevih skušnjav.

Učenci razredne stopnje so se odpravili na orientacijo, kjer so pokazali samostojnost in odgovornost, skrb za mlajše. Med potjo so morali opravljati naloge in odgovarjati na vprašanja, na cilju pa so se poigrali v prijetni senci. Med potjo so jih poleg učiteljic usmerjali tudi taborniki RPEJ Zagorje.

Hvala vsem za pomoč, sodelovanje in dobro voljo!

Tina Lautar

Dostopnost