03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

V sredo, 16. decembra 2015, smo si učenci od 1. do 8. razreda naše šole v delavskem domu Zagorje ob Savi ogledali predstavo z naslovom Snežna kraljica. Po prvi uri pouka smo učenci po malici odšli na avtobusno postajo. Bilo nas je zelo veliko, zato je moralo priti več avtobusov. Tako smo se peljali do Zagorja in tam smo odšli v delavski dom, kjer smo si ogledali približno 30-minutno predstavo Snežna kraljica, ki so jo pripravili učenci OŠ Toneta Okrogarja iz Zagorja. Po končani predstavi smo se z avtobusne postaje v Zagorju odpeljali nazaj v šolo. Tja smo prišli že na začetku 4. ure, nato pa smo nadaljevali s poukom.

Vsebina

Nekega dne je zlobna čarovnica naredila čarobno ogledalo, v katerem se je vse dobro spremenilo v slabo. Zrcalo pa je čarovnica vrgla na tla, da je počilo. In košček ogledala je priletel malemu Kaju v oko. Postal je hudoben. Ni se več želel igrati s svojo najboljšo prijateljico Gerdo. In snežna kraljica ga je odpeljala k sebi. Gerda pa se je podala po svetu in ga iskala. Spoznala je različne ljudi, kraje … Kasneje pa jo je jelen odpeljal na Laponsko. Odšla je v grad Snežne kraljice. Solza sreče je Kaju omogočila, da je spet postal takšen kot prej. In z Gerdo sta bila spet prijatelja, Snežna kraljica pa je za vedno izginila.

Ocena

V sredo smo si učenci ogledali predstavo Snežna kraljica. Predstava je bila zanimiva. Pohvaliti moramo vse nastopajoče, saj so bili zelo glasni. Všeč mi je bilo, saj se je videlo, da je vloženega veliko truda. Zelo zanimiv je bil kostum snežne kraljice, nekoliko manj pa mi je bila všeč scena, saj je bilo zelo malo rekvizitov. Predstava je bila tudi precej kratka. Vseeno pa vse pohvale nastopajočim, mentorjem in vsem, ki so sodelovali pri pripravi predstave.

 

Mnenja učencev

Učenci so povedali svoje mnenje o predstavi. Pripomnili so, da niso popolnoma razumeli vsebine ter da je bila scena premalo očitna. Dolžina igre je bila primerna. Učenci so opazili, da so se nastopajoči trudili, čeprav niso imeli najbolje izdelanih kostumov. Nekaj vprašanih je pripomnilo, da jih je zmotila glasnost govorjenja, drugi pa so to dejstvo popolnoma zanikali. »Večjih vidnih napak ni bilo, so pa malenkosti, ki bi jih bilo treba izboljšati,« je povedal en učenec.

 

Nives Moneta, Ana Lavrin, Anea Klopčič in Žana Grabnar, 7. a

Dostopnost