03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Nekaj se te dni skrivnostnega godi. Oživela je sinjemodra gospodična in olepšala prešerno sivino pred šolo. Le kako ji je ime? To je poosebljena reka MEDIJA, ki daje življenje čudovitemu kraju Izlake. Bajka pripoveduje, da je nekoč pred davnimi časi tod živela Medeja. Ko so Argonavti iskali zlato runo in se na svoji poti ob sotočju Medije in Save ustaviti, se je Izlakov čoln prevrnil na čeri in je padel v reko. Rešila ga je Medeja. Z Izlakom se je poročila. Kraj so poimenovali po Izlaku reko pa po Medeji.

V TEDNU UMETNOSTI (24. 5. – 30. 5.) so učenci od prvega do petega razreda in učenci Likovnega snovanja I. in II. skupaj z mentorico TINO LESJAK ustvarjali prečudovit motiv vzet iz bajke naših krajev. Zares so se potrudili in vdahnili škarpi novo življenje in barvit prihod v šolske prostore. Zagotovo je bila to za vse neprecenljiva izkušnja, ki si jo bodo zavedno zapolnili.

Hvala iz srca vsem sodelujočim! Zagotovo se bodo rojevale še nove ideje in ustvarjalna pot učencev bo rastla in prišla na plan še v kakšni likovni obliki tudi v prihodnje.

Mentorica Tina Lesjak

Dostopnost