03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

V sredo, 5. februarja 2020, so se naši sedmošolci v sklopu projekta Rastem s knjigo in s knjižničarko Romano Poglajen odpravili v Splošno knjižnico Mileta Klopčiča, oddelek Izlake.

Rastem s knjigo je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Organizira ga Javna agencija za knjigo RS že 14. leto zapored. S projektom skušajo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Obisku splošne knjižnice namenimo vedno dve šolski uri, saj imajo tako učenci dovolj časa, da jih knjižničarji v knjižnici seznanijo s predstavitvijo knjižnice, knjižničnimi informacijskimi znanji, z avtorjem izbrane knjige in s knjigo samo. Projekt , ki ga omogoča Javna agencija za knjigo RS (JAK), je med učenci zelo pozitivno sprejet in upamo, da bo ostal tudi vnaprej.

Tokrat so v dar dobili knjigo pisateljice Janje Vidmar Elvis Škorc, genialni štor. Knjigo uvrstimo na seznam domačega branja v 7. razredu in jo tako preberejo vsi učenci.

Z vsakoletnim izvajanjem projekta, želimo šolarje motivirati k branju slovenskih avtorjev mladinskega leposlovja in spodbuditi njihovo obiskovanje splošnih knjižnic.

Dostopnost