03 56 70 200 tajnistvo@osik.si
4. dan: Učna pot na Kozlov rob Slike povedo vse. Vse kar je luštno se prehitro konča….jutri v petek 18.2. se vračamo okrog 13h izpred doma v Tolminu proti Izlakam. Predvidoma bomo okrog 15.30 ure prispeli v Medijske toplice. 

V četrtek, 17. 2., smo za dopoldansko aktivnost obiskali Kozlov rob ali, kot mu pravijo domačini, Grad. Povzpeli smo se po učni poti, na kateri smo izvedeli veliko o prvi svetovni vojni, največ pa o soški fronti.
Našli smo zapuščen bunker, ki ima še nekaj originalnih delov. Videli smo kaverno (jamo za orožje, hrano in spanje vojakov).
Govorili smo o invazivnih drevesnih vrstah.
Po približno 30 minutah smo prišli na vrh, kjer so ruševine gradu. Pripoved o njem je bila zanimiva, a ker je bilo mrzlo, smo po malici kar hitro krenili proti domu.
Jaka G. in Tinej, 8. a
3.DAN: Plezanje, lokostrelstvo, turnir v namiznem tenisu, obisk Jage babe in večerni kviz
 
Danes je bil naš dan športno obarvan in sicer se je vsak izmed nas poizkusil v plezanju na umetni plezalni steni, v lokostrelskem tekmovanju, kosarki, odbojki, namiznem tenisu… Na pohodu smo se fotografirali tudi ob “dugi babi”, jagi babi iz bajk, s katero so včasih strašili otroke, da ne bi šli v nevarna korita.  Bili smo tudi ob vhodu v Dantejevo jamo. Na poti proti domu smo se ustavili še na pokopališču nemških vojakov iz 1. svetovne vojne.
2.DAN: Tolminska korita, Prva pomoč, Čudoviti svet rastlin in živali 
Danes smo se kljub deževnem vremenu odpravili na pohod do hudičevega mosta, ki je del ogleda korit in sotočja Tolminke in Zadlaščice. Učili smo se o rastlinskem in živalskem svetu. Ogledali smo si najstarejši tulipanovec v Sloveniji, ki je bil v naše kraje pripeljan iz Severne Amerike. Zanimivost tega 322 let starega tujerodnega drevesa je votlo deblo,  v katero smo lahko vstopili.
Drugi del dopoldneva smo spoznavali značilnosti kač. V rokah smo imeli kraljevskega pitona in ameriškega goža ter leopardjega gekona. Za tem smo se dobro podprli s kosilom in imeli aktiven počitek. Pri popoldanski dejavnosti smo se naucili in ponovili osnove prve pomoči. Vsi smo se pomerili tudi pri vzpostavitvi pravilnega bočnega položaja in oživljanja. Roke so nas že pošteno bolele, saj smo nekateri oživljali preko 5 minut. 
1.DAN: Kje je dom Soča? 
Po prihodu smo se namestili v sobe in počakali kosilo. Po počitku smo odšli na krajši sprehod okrog doma do sotočja Soče in Tolminke. Bili smo prijetno utrujeni in komaj čakali večerjo. Zvečer smo se predstavili z risanjem grbov, ki krasijo vrata naših sob. 

Spoštovani starši, zakoniti zastopniki.

Obveščamo, da so osmošolci srečno prispeli v CŠOD.

Vodstvo šole

Dostopnost