03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

V petek, 31. maja smo se učenci iz vse Slovenije odpravili na nagradni izlet v Benetke. Nanj Društvo matematikov, fizikov in astronomov vsako leto povabi tiste učence, ki dosežejo največ točk na šolskem tekmovanju v znanju matematike in so uspešni tudi na državnem tekmovanju.

V zgodnjih jutranjih urah smo se iz Ljubljane odpeljali do pristanišča Punta Sabbioni. Tam smo se vkrcali na panoramsko ladjo. Po beneški laguni smo pluli do otoka Burano, na katerem smo si ogledali znamenitosti ribiškega otočka, predvsem pa buranske čipke. Z ladjo smo nadaljevali vožnjo do otoka Murano, kjer izdelujejo znano muransko steklo, ki slovi po celem svetu. Na otoku ga izdelujejo že od leta 1291.

Po ogledu otokov je sledila vožnja z ladjo do Trga sv. Marka. Ogledali smo si most vzdihljajev, baziliko sv. Marka, zvonik, most Rialto, Doževo palačo, astrološko uro nad vhodom v trgovske ulice in še nekatere mestne znamenitosti. Ogledali smo si tudi ozke beneške ulice, ki so si druga drugi zelo podobne. Imeli smo nekaj prostega časa, ki smo ga s prijatelji  izkoristili za raziskovanje mesta. S pristanišča Punta Sabbioni smo se pozno zvečer vrnili v Ljubljano.

Na izletu smo zelo uživali, videli smo veliko lepega in stkali nove prijateljske vezi. Mislim, da se za takšno nagrado res splača potruditi in upam, da se bo izleta prihodnje leto udeležilo več učencev z naše šole.

Andraž Pepelnjak, 7. a

Dostopnost