03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Učenci OŠ Ivana Kavčiča in Podružnične šole Mlinše so se v torek, 31. maja 2022, udeležili ZBOROVSKEGA BUMA, ki je potekal v okviru tedna ljubiteljske kulture. Dogodek je potekal v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Kot spremljevalni pevski zbor je nastopil pevski zbor Vrtca Zagorje. Na BUM POJEMO POMLADI-ZAGOJE 2022 je nastopila le naša šola z vsemi tremi pevskimi zbori, ki so letošnje leto pridno vadili pod vodstvom zborovodkinje Janje Grčar.  Prepevali so otroški pevski zbor Podružnične šole Mlinše, OPZ Ivana Kavčiča in Mladinski pevski zbor matične šole.
Za pogum in uspešen nastop so prejeli pohvalo in čestitke s strani svetovalke za glasbeno umetnost na Zavodu za šolstvo RS, dr. Inge Breznik. Pohvalila ni le učencev, pač pa tudi zaposlene in vodstvo, ki podpira in spodbuja tovrstno glasbeno dejavnost. Izrečena zahvala pa je bila tudi staršem, da učencem omogočajo prepevanje v pevskem zboru.
Iskrene čestitke za uspešen nastop mentorici in učencem tudi od vseh nas zaposlenih OŠ Ivana Kavčiča in Podružnične šole Mlinše.

Pevski zbor je res pravi izbor

za vse, ki radi pojemo

in dobro voljo trosimo.

Tam se veselimo

in se nove pesmi naučimo.

Pevcev 24 prepeva pesmi

in rečem vam, da smo le redko resni.

Petja uči nas učiteljica Janja,

ki od vinotoka dalje svoje sanje sanja.

Na vseh prireditvah

veseli so nas,

prav radi povabijo nas

v vsako vas.

Za vsakogar imamo pesem izbrano,

z njo razveselimo tudi

starega ata in mamo.

Če hoč’te tud’ vi z nami

kakšno zapet’,

le prid’te na Mlinše

in veselo bo spet.

Foto: Bojan Šibila

Dostopnost