03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

V petek, 14. 2. 2014, je na gimnaziji Litija potekal informativni dan za učence. Potekal je v dveh terminih, zjutraj ob devetih in popoldne ob treh.

 Na ogledu ob devetih zjutraj so nas najprej prijazno povabili v šolo in posedli v sobo za predavanja. Tam so nas nekateri uslužbenci in ravnateljica seznanili z glavnimi podatki o šoli. Po predavanju smo odšli na ogled šole. Ogledali smo si določene učilnice, v njih pa so nam učitelji, ki tam poučujejo ali pa učenci, predstavili določen predmet in naredili kratko zanimivo predstavitev. Zelo mi je bilo všeč, ko so tri dekleta predstavila različne jezike. V učilnici je bilo vse okrašeno s srčki, saj je bil informativni dan ravno na valentinovo. Nato pa so nam postregli s piškoti in angleškim čajem, zraven pa so predvajali prijetno glasbo. Na ta dan so imeli nekateri učenci gimnazije športni dan. Nekaj jih je bilo v telovadnici, kjer so imeli zumbo. Prišel je učitelj zumbe s Kube, ki je bil zelo dober, imel je glasno zabavno glasbo. Mislim, da nas je gimnazija pritegnila tudi zaradi te prijetne glasbe in šola je bila v veselem vzdušju. Ob koncu ogleda smo se vsi zbrali v enem prostoru, kjer so nas nagovorili in imeli smo priložnost še kaj vprašati.

 Mislim, da so nam šolo prikazali v zelo dobri luči. Šolo smo si temeljito ogledali in dobili vse informacije, ki smo jih potrebovali. Zaradi glasbe in veselega vzdušja nas je zelo pritegnila. Učenci in uslužbenci šole so se res potrudili, ampak še vseeno se moramo zavedati, da se za veseljem in dobrim vzdušjem skriva veliko trdega dela in učenja.

 Eva Vidmar, 9. b

Dostopnost