03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

V četrtek, 13. decembra, smo si v Zagorju ogledali film Gajin svet. To je mladinska romantična komedija z elementi kriminalke. Opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu na eni strani srečujejo otroci, na drugi pa njihovi starši. Obravnava teme, ki so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini in nevarnosti svetovnega spleta ter družabnih omrežij. 

Internetno geslo je kot ključ, s katerim zaklenemo in zavarujemo svoje stvari. Če je geslo šibko, ga nepridipravi zlahka razvozlajo. Za vsako napravo in za vsako aplikacijo zato uporabljaj drugačno geslo!

Učencem ni bilo všeč, da so ugrabili Gajino sestro Teo. Dobro pa se nam je zdelo, da jo je Gaja rešila in je bil konec lahko srečen.  Nekaterim gledalcem je bil všeč celoten film. Spet drugi so kritizirali, da je že po petih minutah pisalo “šest mesecev kasneje”. Večini se zdel poučen, a jih je mučilo vprašanje, če se je mama vrnila iz Afrike.

Ogled filma nam je pred novim letom podarilo Društvo prijateljev mladine Zagorje ob Savi.  Najlepše se jim zahvaljujemo in si želimo še kakšnega poučnega filma!

 

Nina Prašnikar in Sanja Trebušak, 7. a

Dostopnost