03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

 

V ponedeljek, 24. aprila 2017, smo imeli učenci predmetne stopnje tehniški dan; razdeljeni smo bili v skupine – delavnice na temo dan Zemlje.

 

V učilnici fizike so učence osmega razreda dijaki srednje zdravstvene šole Zagorje učili prve pomoči. Učili so se merjenja utripa in povijanja roke. Bilo jim je zelo všeč in zanimivo. V učilnici biologije je bila druga skupina osmih razredov. Prav tako so se učili prve pomoči.

V učilnici likovne vzgoje sta bili dve skupini, in sicer iz šestih in sedmih razredov. Prva skupina je delala izdelek za natečaj z naslovom Mikroplastika na zatožni klopi. Druga skupina pa je poslikavala svoje stare majice. Pri tem sta se obe skupini zelo zabavali. Najbolj zanimivo se jim zdelo spoznavanje novih morskih živali.

V učilnici geografije so bili prav tako učenci šestih in sedmih razredov. Ukvarjali so se z zeleno kemijo. Med zeleno kemijo spadajo energija, okolje, hrana in biokataliza.

Učenci, ki so bili v skupini, ki se imenuje življenje v naravi, so bili razdeljeni na dve skupini. Učenci 7. razreda in 9. razreda. Vsi pa so postavljali šotor, se orientirali v prostoru ter pekli palačinke.

V računalniški učilnici pa so učenci 7. razreda programirali ter se učili računalniških veščin.

Učenci zelo radi vrtnarijo. Skupina učencev je v bližini šole oblikovala ekovrtiček. Najprej so prekopali površino za vrt, naredili manjše luknje in posejali različne rastline. Zanimivo se jim je zdelo predvsem delo v naravi, narava sama, kopanje in sejanje. Svoje skupine pa zavzeti vrtnarji ne bi zamenjali; všeč jim je bilo in zelo so uživali.

Novinarski prispevek so oblikovali: Klara, 7. a, Matija, 7. b, Rebeka, 6. a, Patrik, 7. b

 

 

Dostopnost