03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Spomin na skupno preteklost in snovanje načrtov o bodočem sodelovanju med občino Zagorje in Rusko federacijo

Tako kot to drži že zadnjih nekaj let, so se predstavniki Občine Zagorje in veleposlaništva Ruske federacije tudi letos poklonili v drugi svetovni vojni padlima ruskima vojakoma.

Spominska slovesnost je bila 20. aprila  pri spomeniku padlemu ruskemu vojaku v Brišah. Na slovesnosti so navzoče nagovorili zagorski župan Matjaž Švagan, predsednik zagorskega Združenja borcev za vrednote NOB Miloš Prosenc ter visoka predstavnika veleposlaništva Ruske federacije v Sloveniji prvi sekretar ruskega veleposlanika Aleksander Vinnik ter svetovalec Kirill Bobrov. Veleposlaništvo Ruske federacije se je Občini Zagorje zahvalilo za pozornost in skrb za oba spomenika.

V znak zahvale je predstavnik ruskega veleposlaništva županu Matjažu Švaganu poklonil zlato spominsko medaljo sklada Ruski svet, izdelano ob stoti obletnici Ruske kapelice pod Vršičem, ki je simbol slovensko-ruskega prijateljstva. Na srečanju so predstavniki občine Zagorje in Ruske federacije zasnovali načrte za nadaljnje sodelovanje med občino Zagorje in Rusko federacijo predvsem na področju gospodarstva in kulture. 

Po slovesnosti v Brišah so se predstavniki Občine Zagorje, KS Mlinše – Kolovrat in ruskega veleposlaništva poklonili tudi padlemu vojaku na Vrhu pri Mlinšah.

V kulturnem programu so nastopili Mešani pevski zbor Izpod Svete gore, učenci Podružnične šole Mlinše, Kulturno društvo Mlinše ter Glasbena šola Zagorje.

Dostopnost